Factuur voorbeeld Excel: gebruik onze voorbeeld factuur als opzetje om je eigen facturatie in Excel te maken. In Excel kun je gebruik maken van verschillende factuursjablonen.
Op Voorbeeld Office vind je praktisch advies voor consumenten en het MKB. Daarnaast kan je hier terecht voor onder andere voorbeeld facturen, brieven en contracten. Als je advies nodig hebt voor bijvoorbeeld het het opstellen van een factuur of contract, schakel dan een specialist in om je verder te helpen. Een gespecialiseerde boekhouder of advocaat kan je verder helpen en zorgen dat je het gewenste doel bereikt.
Op de website van de Belastingdienst, vind je de meest up-to-date informatie over het versturen van een factuur.
Zolang je factuur voldoet aan de standaard eisen die opgegeven zijn door de Belastingdienst, bent je verder vrij de vorm van uw facturen te bepalen. Naast factureren in Excel kun je gebruik maken van verschillende facturatieprogramma's. In deze programma's maak je, of je boekhouder, een sjabloon van een factuur in je eigen huisstijl. Jee logo wordt erin geplaatst en je kunt kiezen uit verschillende lay-outs.
Het voordeel hiervan is dat je eenmalig een sjabloon maakt wat je later vult met de geleverde producten en diensten. In uitgebreidere versies zijn er allerlei extra voordelen zoals het verwerken van de geleverde producten in uw voorraad, automatische boekingen, doorbelastingen en nog veel meer.
Een factuur bestaat uit de onderstaande verplichte onderdelen:
Excel biedt veel voordelen voor het maken van je factuur. Veel bedrijven maken de facturen in Excel. Excel is gemakkelijk in gebruik, kan allerlei berekeningen maken en je kunt er ook een standaard huisstijl in verwerken. Door bepaalde cellen in Excel vast te zetten kun je ervoor zorgen dat de opmaak en/ of de inhoud van de cellen gelijk blijven.
Het is zelfs mogelijk om met behulp van Excel administratie lijsten te koppelen aan je facturen. Er zijn op internet verschillende gratis of betaalde sjablonen te krijgen waarmee je dit kunt doen. Hieronder staat een simpel voorbeeld van een Voorbeeld Factuur Excel.
Zolang je de verplichte gegevens op je factuur vermeldt, bent je vrij om de indeling ervan te bepalen. Zorg er wel voor dat de factuur helder is en dat je afnemers en de boekhouder de informatie duidelijk kunnen lezen.
In de cellen kun je verschillende berekeningen zetten. Als je begint met het teken = kun je een formule in de cel zetten. Een voorbeeld van een Excel formule in je factuur is "= bedrag exclusief btw * 1,21". Zo bereken je het bedrag inclusief BTW aan de hand van het bedrag exclusief BTW. Zo kun je ook de berekening maken van enkel het te betalen BTW bedrag aan de hand van de volgende formule: "= bedrag exclusief BTW * 0,21". In Excel kun je ook een optelling maken, dan begint je de formule met SOM.
Naast dit voorbeeld van een excel factuur, staan er op deze site diverse voorbeeld facturen.
Wanneer je niet bekend bent met Excel, kun je de facturen in Word maken. Het voordeel van Word is dat de meeste mensen er mee overweg kunnen. Het is een simpel programma, gemakkelijk in gebruik. Het nadeel is dat in Word alles handmatig moet worden ingevuld. Er kunnen niet zoals met Excel automatische berekeningen gemaakt worden.
Als je een factuur gaat sturen, heb je te maken met btw. Het is belangrijk om je btw-tarieven goed op je factuur te zetten, zodat je aan de vereisten voldoet en geen problemen krijgt bij een eventuele controle van de Belastingdienst.
De afkorting BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. BTW wordt geheven over de verkoop van goederen en diensten en wordt uiteindelijk door de consument betaald.
In Nederland geldt een standaard Btw-tarief van 21%. Dit tarief geldt voor de bijna alle producten en diensten. Er zijn een aantal uitzonderingen op ons standaard Btw-tarief: