Voorbeeld Offerte
Voorbeeld offerte - maak snel een professionele Offerte met behulp van onze gratis Voorbeeld Offerte Sjablonen in Word en Excel. Download de voorbeeld offertes in enkele seconden en bewerk direct in je gekozen formaat.
Een offerte is een calculatie, voorafgaand aan de opdracht verstrekking. In de offerte bied je op een formele wijze je producten en/ of diensten aan.
In de offerte beschrijf je de producten of diensten en geef je een prijsopgave. Zo weet je potentiële opdrachtgever waar hij aan toe is en kan hij de aanbieding vergelijken met andere aanbieders.
Voorbeeld Offertes
Bekijk de verschillende Voorbeeld Offertes Word en de Voorbeeld Offertes Excel. Lees over hoe je een Offerte kunt Maken en waar je daarbij aan moet denken. Als je een offerte wil aanvragen, kun je gebruik maken van de standaard brief Voorbeeld Offerteaanvraag. Een offertebrief is een begeidende brief, of een korte offerte in de vorm van een brief. Bekijk een Voorbeeld Offertebrief.
Wat staat er op een offerte?
Op de offerte worden de NAW en overige bedrijfsgegevens vermeld van de aanbieder. Het Kamer van Koophandel nummer moet verplicht worden vermeld op alle zakelijke correspondentie. Van de ontvanger worden de NAW gegevens vermeld. Daarnaast staat er op de aanbieding op welke datum hij verzonden is en hoe lang hij geldig is. De bedragen van de producten en/ of diensten en de BTW bedragen staan erop vermeld, alsook een omschrijving van de dienst en/ of het product.
Onderaan het document kan deze worden ondertekend voor akkoord. Na het ondertekenen kan de levering worden ingepland en volgt tijdens of na afronding de facturatie.
Voorbeeld offerte
Bekijk en download de voorbeeld offerte hieronder.
- Download het voorbeeld in Excel en gebruik de opzet voor je eigen aanbieding, je kunt eventueel in de koptekst je logo plaatsen.
- Na het downloaden verschijnt een ZIP bestand. Dit bestand kun je uitpakken en dan verschijnt het Excel bestand.
- Het Excel bestand is direct en volledig te bewerken.
Voorbeeld offerte Tips
- Zorg dat je aanbieding helder is opgesteld, zodat de ontvanger goed kan zien wat alles inhoudt. Offertes die te gecompliceerd zijn, worden sneller aan de kant gelegd. Daarbij komt dat de ontvanger vaak de offerte met anderen wil vergelijken.
- Vermeld ook duidelijk de bedragen op de offerte en indien van toepassing de BTW. De offerte kan bestaan uit enkel een calculatie en een begeleidend schrijven, of de offerte kan bestaan uit een calculatie en een uitgebreide omschrijving. Bij aanbiedingen in bijvoorbeeld de bouw kunnen offertes soms heel erg uitgebreid zijn. Taken en verantwoordelijkheden worden daarin uitgebreid omschreven.
- In andere gevallen volstaat een simpele calculatie. Zeker wanneer het gaat om de levering van een relatief ongecompliceerd product kan een simpele calculatie volstaan. Den ook bijvoorbeeld aan de offerte van een keuken.
- Belangrijk bij het opstellen van een offerte is dat hij helder is en duidelijk wat er wel en niet bij hoort. Zorg dat er geen verwarring achteraf kan ontstaan door een heldere weergave. Vermeld in de offerte ook een geldigheidsdatum.
- Geef ook altijd een geldigheidsduur aan op je offerte. Dit is tot wanneer de prijzen die je noemt geldig zijn. Door prijsstijgingen van bijvoorbeeld lonen en inkoop kunnen je prijze veranderen en je wilt niet dat je tegen een te lage prijs alsnog je producten of diensten moet leveren.
Offerte Voorbeeld Word Algemene Voorwaarden
Bij een offerte worden vaak algemene voorwaarden gedaan. Dit zijn de voorwaarden die gelden als jullie een overeenkomst met elkaar afsluiten. In de algemene voorwaarden staan zaken zoals:
- Wijze van betalen: De betalingsvoorwaarden zijn een onderdeel van de algemene verkoopvoorwaarden. Het is goed om vooraf af te stemmen wanneer er betaald gaat worden zodat er voor beide partijen duidelijkheid is. Je kunt in de voorwaarden vermelden wat de betalingstermijn is en wat er gebeurt op het moment dat de afnemer niet op tijd betaalt (eventuele boetes, incassokosten en het incassotraject).
- Leveringsvoorwaarden: Dit zijn zaken zoals de levertijd, de eventuele transportkosten en eventuele beperkingen bij levering. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid voor de levering zodat er geen onnodig tijdsverlies zal ontstaan. Ook kan het zijn dat levering op een bepaalde verdieping plaats moet vinden wat extra kosten met zich meebrengt. Kaart dit soort zaken goed af in je algemene voorwaarden.
- Garantie: In je algemene voorwaarden staat vaak ook omschreven wat de garantie is van je producten of diensten. Het is goed om dit duidelijk te omschrijven zodat de garantie van te voren helder is bij de afnemer. Kijk ook naar de wet en regelgeving op dit gebied, want deze zal altijd prefeleren boven je voorwaarden.
- Retourbeleid: Vaak kunnen producten binnen een bepaalde periode onder voorwaarden geretourneerd worden. Dit retourbeleid kan je in je algemene voorwaarden vermelden. Bijvoorbeeld dat de producten binnen (aantal) dagen kosteloos kunnen worden geretourneerd. Of dat er aan de retourzending juist wel kosten verbonden zijn.
- Aansprakelijkheid: De aansprakelijkheid van de verkoper voor eventuele schade of verlies kan in de voorwaarden worden gedefinieerd. Denk dan aan bijvoorbeeld de aansprakelijkheid voor gebreken in het product of de dienst. Vanaf wanneer is de afnemer aansprakelijk en tot wanneer is de leverancier aansprakelijk. En welke andere voorwaarden gelden daarbij.
- Geschillen: Mocht het zo zijn dat er ondanks de voorwaarden toch een geschil ontstaat, dan zal dit moeten worden opgelost. In je voorwaarden kan je de procedure hiervoor opnemen. Denk dan bijvoorbeeld aan een klachtenprocedure, het gebruik van arbitrage of bemiddeling bij klachten.
Bekijk ook de gratis voorbeeld offertes op carlastemplates.com of lees meer over het opstellen van een offerte op de website van de kamer van koophandel.